Detail hesla
[  semola  ]
Heslosemola
Slovní druh / typ heslapodst. ž.
Podheslígnocchi ze semoly
TitulekOchutnejte Sardinii
RubrikaJídlo
AutorLibor Ševčík
Postavení autora 
Mluvčí 
Postavení mluvčího 
Poznámka 
Kontext
Za vynikající pochoutku se považuje jemně nakyslý ovčí sýr Pecorino Sardo v provedení dolce i maturo. Je používán mimo jiné do jídla nazvaného malloreddus a sa campidanesa. Jde o jakési gnocchi ze semoly v rajčatové omáčce s čerstvou klobásou, posypané strouhaným pecorinem. Specialitou z oblasti Ogliastry jsou culurgionis, tedy ravioli plněné bramborami, přičemž se do těsta přidává máta.
ZdrojIN magazínČíslo39Strana23Datum26.9.2007Rok2007
Export dat
cls

Pro import exportovaného souboru dat ve formátu *.csv je třeba při načtení do programu Microsoft Excel 2010 v Průvodci importem textu zaškrtnout pole Oddělovač textu, pak stisknout tlačítko Další. V kartě Nastavení oddělovačů dat je nutné v sekci Oddělovače vybrat volbu Středník. V poli Textový kvalifikátor je třeba vybrat volbu " a potvrdit tlačítkem Další. Pak už je možné nastavit si v Průvodci importem textu v poli Náhled dat formát textu v jednotlivých sloupcích: obecný, text, datum nebo Neimportovat sloupec (přeskočit). Výsledek exportu potvrdíme tlačítkem Dokončit.

© Ústav pro jazyk český AV ČR, v. v. i., realizace: FoxCom, s. r. o.

Správa neologických excerpčních sbírek Neomat, funkčnost a supervize databáze EDA: Ivona Tintěrová; koncepční řešení modulu pro veřejnost: Albena Rangelova, CSc., PhDr. Zdeňka Tichá, Ivona Tintěrová; koncepční řešení modulu pro odbornou veřejnost Ivona Tintěrová.
Analýza a architektura softwarového systému: Ing. Tomáš Liška, Ph.D.; vývoj softwaru: Ing. Lukáš Janda a Ing. Martin Marek; grafické zpracování: Bety Širůčková.
Program EDA a modul pro veřejnost byly zprovozněny v rámci výzkumného záměru AV0Z90610521 Vytvoření databáze lexikální zásoby českého jazyka počátku 21. století  (2005–2011).

Poslední aktualizace obsahu webu:   14 01 2025