hlpJak citovat

 Souhlasím s podmínkami užití databáze EDA      Rozlišovat malá a velká písmena      Zobrazit heslář
špenátovo-sýrovýpříd.
…pekáček vymažeme lžící oleje a vysypeme strouhankou. Těstoviny povaříme 10 minut ve slané vodě, slijeme, necháme okapat a promícháme se lžící oleje. Z rozmrazeného špenátu vymačkáme přebytečnou vodu a nadrobno jej pokrájíme. Špenát promícháme s ricottou, solí, muškátovým oříškem, polovinou parmazánu a mozzarelly. Směs dochutíme pepřem. 2. Těstoviny promícháme se špenátovo-sýrovou směsí a přendáme do zapékací mísy, posypeme zbylým parmazánem a mozzarellou a zapečeme v rozehřáté troubě asi 15-20 minut…Ona Dnes
2015
špenátovo-sýrovýpříd.
…osušený špenát zbavíme stonků a v robotu rozmixujeme několika pulzy, přidáme nastrouhanou goudu, parmazán, majonézu, 2 lžíce másla a několika pulzy spojíme na sýrovou hmotu. Na kuchyňskou desku si položíme plát pečicího papíru a polovinou másla lehce namažeme polovinu plátků chleba, obrátíme je namazanou stranou dolů, na 4 plátky rozdělíme špenátovo-sýrovou hmotu, na další 4 dáme plátek čedaru, 2 kousky slaniny a další plátek čedaru. Na naplněné plátky přiklopíme plátky chleba, které svrchu namažeme zbylým máslem. Sendviče postupně opékáme dozlatova po obou stranách na suché rozehřáté pánvi. Během opékání je obracečkou přitlačujeme k pánvi, aby se plátky chleba spojily. Po upečení…Ona Dnes
2018

© Ústav pro jazyk český AV ČR, v. v. i., realizace: FoxCom, s. r. o.

Správa neologických excerpčních sbírek Neomat, funkčnost a supervize databáze EDA: Ivona Tintěrová; koncepční řešení modulu pro veřejnost: Albena Rangelova, CSc., PhDr. Zdeňka Tichá, Ivona Tintěrová; koncepční řešení modulu pro odbornou veřejnost Ivona Tintěrová.
Analýza a architektura softwarového systému: Ing. Tomáš Liška, Ph.D.; vývoj softwaru: Ing. Lukáš Janda a Ing. Martin Marek; grafické zpracování: Bety Širůčková.
Program EDA a modul pro veřejnost byly zprovozněny v rámci výzkumného záměru AV0Z90610521 Vytvoření databáze lexikální zásoby českého jazyka počátku 21. století  (2005–2011).

Poslední aktualizace obsahu webu:   09 09 2024